Sofya İdare Mahkemesinin kararıyla Boyana semtinin "Belovodski pıt" ¹46 sokağında bulunan ve Delta epsilon' şirketine ait sözde Doğan'n sarayının' avlu içerisindeki mangal şöminesi yıkılacaktır. Bu karar 15 gün içerisinde Yüksek İdare Mahkemesinde temyiz edilebilir.
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili Yordan Tsonev, mahkemenin Boyana'daki mangal şöminesini yıkma kararına Nova televiziya'ya şu açıklamayı verdi: "Şu anda oruçluyum ve eti düşünmüyorum. Yazık, orası tatlı sohbetlerin yapıldığı güzel bir yerdir".
Bunun yanı sıra Tsonev, son yıllarda HÖH ve Ahmet Doğan'a karşı yapılan çalışmaların ve hareketlerin çok fazla olduğunu ve mangal şöminesini yıkılması krizden kurtulmaya ve insanlara ne şekilde yarar sağlayacaktır dedi. Mecazi bir üslupla da ülkenin nelere ihtiyaç duyduğunu sordu ve yine kendisi cevapladı.
"Önemli olan ülkenin neye ihtiyaç duyduğudur - ülkede mangal şömineleri (aş, iş) eksiktir, daha doğrusu ülke oruç tutmaktadır" dedi.