Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Meclis Başkanı Mehmet Latif, Meclis toplantısında Mineralni Bani Belediye Meclisi 2019 Yılı Faaliyet Raporu'nu tanıttı. Mehmet Latif, "Geçen yıl Mineralni Bani Belediye Meclisi 10 olağan ve 3 olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Daimi komisyonlar 21 toplantı yaptı ve Belediye Meclisi tarafından 188 karar alındı" dedi.
Raporda, "Bu kararların çoğu, belediyede yasal çerçeve, daha istikrarlı bir bütçe politikasının uygulanması, bir yatırım ortamının oluşturulması ve sosyal sistemin geliştirilmesi ile ilgili önemli konularda alındı. Bani Belediyesinin web sitesinde tüm kararların yanı sıra kabul edilen düzenlemeler, programlar, planlar, yönetmelikler ve stratejilerde de yayınlanır" deniliyor.
Belediye Meclis Başkanının raporunda şu ifadeler yer aldı:" Belediye Meclis üyeleri ilçenin toplumsal ve siyasal hayatına aktif olarak katıldı. Onlar çoğunlukla vatandaşların şikayet ve taleplerine her zaman yanıt verir ve bunların çözümüne yönelik önlemler önermektedirler. Çalışmalarımızda yoğunluk, sorumluluk, inisiyatif ve artan derinlik ile karakterize edilen kısa bir dönemi raporlasak da, önümüzdeki dönemde Belediye Meclisi'nin çalışmalarının daha iyi ve Mineralni Bani ilçesinin gelişiminde daha etkili olabileceğine inanıyorum. Hiç şüphe yok ki her birimiz, yerel yönetimin daha güçlü olması ve gittikçe daha fazla Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki yerel yönetimlerin somut belirtilerine sahip olması adına daha fazla pozitif enerjimizi harcayacağız".