Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, törende, Mestanlı’nın burada yaşayan farklı etnisite, din ve kültürlerin arasında hakim olan karşılıklı hoşgörü ile tanındığını belirterek, "Bizim Mestanlımızda Hristiyan ile Müslüman bayramlarını daima birlikte kutlayıp farklı etnik ve dini toplulukların temsilcilerinin uyum içinde yaşaması bir örnektir." diye konuştu.
Kentte iki ay önce yine belediyenin katkısı ile bir kilisenin temeli atma töreni gerçekleştirildiğini, şimdi ise yeni bir caminin yapımına başlandığını anlatan Kazım, "Bu da bizim en büyük zenginliğimiz, hoşgörümüz, sevgimiz." dedi.
Kazım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Camiler sadece ibadet yerimiz değildir. Dinimizce toplumun bir araya geldiği, eğitimden dine kadar birçok konuda paylaşımda bulunulan yerlerdir. Aynı zamanda camiler, zenginle fakirin, işçisi ile işverenin, yöneten ile yönetilenin aynı safta buluştuğu, bütünleştiği, kaynaştığı bir yerdir.”
Temel atma törenine Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmed, Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ve diğer yetkililer de katıldı.