Cebel (Şeyhcuma) Belediye Başkanı Necmi Ali, Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanına ve Karayolu Altyapı Ajansı’na (APİ) gönderdiği mektupta, “Cebel Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan ulusal karayolu şebekesi dahilindeki yollar acilen onarılmaya ihtiyaç duyuyor. Onarım çalışmalarının ertelenmesi, bölgede yaşayan binlerce kişinin kullandığı yol bölümlerinin onarım maliyetinin daha da artmasına neden olacaktır” diye uyardı.
Söz konusu kötü durumdaki yol bölümleri, Cebel-Tsırkvitsa (Kırsalih/Kırseli)-Sinçets (Durabeyler)-Ardino (Eğridere), Cebel-Rogozçe (Asarcık)- Fotinovo (Çakırlı)-Domişte (Anlık)-Podkova (Nalbantlar) ve Dobrintsi (Hasanoğullar)-General Geşevo (Gölcük-Bölcek) yollarıdır.
Mektupta şu ifadeler yer aldı: “Ulusal karayolu şebekesi dahilindeki belirtilen bölümlerde yol altyapısının onarılması son derece gereklidir. 2023 yılı için yeni sermaye harcama programının yaklaşan hazırlıklarıyla bağlantılı olarak, gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin temin edilmesi için gerekli fonların sağlanması konusunda yardım istiyoruz. Gecikme, karayolu durumunun daha da kötüleşmesine ve gelecekte daha fazla sermaye harcamasına ihtiyaç duyulmasına yol açacaktır”.
Cebel-Tsırkvitsa-Sinçets-Ardino yolunda Cebel'in kentleşmiş bölgesinden geçen kesim öncelikli olmak üzere kapsamlı bir tadilat gerçekleştirilmelidir.
20 aydır trafiğe kapalı olan Cebel-Rogozçe-Fotinovo yolunda bakım ve onarım çalışmaları yapılması ve heyelan bölgesinin güçlendirilmesi gerekiyor. Dobrintsi-General Geşevo bölümünde de kapsamlı bir tamirat yapılmalıdır.