Pazarcık'taki vakıf mülkleri harap durumda



Çarşamba, 22 Ocak 2014

Pazarcık'taki vakıf mülkleri harap durumdaYıllarca süren davalardan sonra Başmüftülüğün Pazarcık şehrinde sahip olduğu vakıf mallarını geri alabildiği bildirildi.

Fakat adaletin yerini bulmasının verdiği mutluluk uzun sürmedi. 20 Ocak 2014 tarihinde Pazarcık Bölge Müftüsü Abdullah Salih ve ekibi vakıf mülklerini çok harap durumda buldular. 4 yıl süren davalar sırasında bu mülklerin Petır Vangelov tarafından kullanıldığı açıklandı. Bu zamana kadar onun tek bir kuruş dahi ödemeden vakıf mülklerini kullandığı belirtildi.

İcra memurunun müdahalesi sonucunda eski kiracının bunca yıl yasa dışı olarak sayesinde kazanç elde ettiği bu mülkleri harap ettiği belirtiliyor. Tüm donanım alıp götürülmüş, mülkler tanınmaz hale getirilmiş durumda.

Pazarcık şehrindeki güvenlik ve koruma şirketinin (SOT) görevlileri ve Kamu Denetçisi İvan Dimitrov da vakıf mülklerinin bulunduğu durum için söyleyecek söz bulamadılar. Dün yoldan geçenler de bu acı tablo karşısında şaşırdılar.

Bölge Müftüsü Abdullah Salih, atalarımızın bize miras bıraktığı vakıf mallarının vandallık eylemleriyle gasp edilip harap edilmesine göz yummayacağına söz verdi. Suçluların cezalandırılması için yetkili makamlara başvurulacağını söyledi.


Diğer Fotoğraflar

DİĞER HABERLER