Ptiçar köyüne tek ulaşım yolunu harap etmiş heyelana müdahale edildi



Salı, 25 Kasım 2014

Ptiçar köyüne tek ulaşım yolunu harap etmiş heyelana müdahale edildiMomçilgrad'ın (Mestanlı) Ptiçar (Ahatlı) köyüne tek ulaşım yolunun tehlike oluşturan bir heyelana müdahale çalışmaları başladı. Yolun güçlendirme çalışmalarının maliyeti 330 000 leva. Kaynaklar Bakanlıklar Arası Afet ve Acil Durumlar Komisyonu'nun kararıyla sağlandı. Bu para istinat duvarlarının yapımı ve yolun yeniden inşası için de harcanacak.

Kamenets (Bektaşlar) ve Ptiçar köylerinin bulunduğu bölgedeki bu heyelan sorunu bir yıldan beri var. Toprak kaymasından sonra yol döşemesinin harap olması yüzünden araç trafiğine ciddi zorluklar yaratmaktadır. Momçilgrad Belediyesi, vatandaşların kullandıkları tek yarı harap olmuş yolun kısa sürede güvenli hale getirilmesine yönelik proje hazırlamayı başardı. İstinat duvarı 48 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2 metre yüksekliğinde olacak. Güçlendirme çalışmaları 2 ay içinde sonlandırılmalıdır.

Momçilgrad Belediyesi, Ptiçar köyü sakinlerinin yaşamına kolaylık getirmek için bir fikir projesini de hayata geçirmeyi hedefliyor. Yerel yönetimin fikri Vırbitsa (Söğütlü) çayı üzerinde bir köprü kurulmasıdır. Bu köprü Ptiçar köyünün Momçilgrad kasabası ve Makas Sınır Kapısı'na uzanan Kırcaali-Podkova (Nalbantlar) köyü 1.sınıf yolla direkt bağlantı kurmasına imkan sunacak. Yolun 6.5 metre genişliğinde olup, iki tarafında yaya trafiği için kaldırımlar olması öngörülmektedir. Vırbitsa çayı üzerinde köprü kurulmasına ilişkin fikir projesi hazır ve Belediye 2014-2020 program döneminde yeni operasyonel programlarınca finanse edilmesine aday olacak.


Diğer Fotoğraflar

DİĞER HABERLER