Yıllar sonra parti adına Kırcaali'den yeni bir bayan milletvekilinin meclise girebilme olasılığı bölgede geniş heyecan yaratıyor. Kadınların, Türk Müslüman kadınlarının sağlam aile yapısı ile derin kültürel bağlarının sadece tütün tarlası, inek damı, ocak başı ve çocuk yetiştirmesi ile bağdaştırılamayacağının en büyük kanıtı HÖH dizelgesinin dört numarasında. Kaldı ki altıncı sırada bir bayan aday daha var. Son seçimde sekizinci sırada bulunan ve birinciymiş gibi çalışan Kırcaali ile Eğridere sınırının Maşkılı (Kobilyane) köyünde yetişen Saliha Emin yaklaşık 14 yıllık etkin parti görevliliğini milletvekilliyle taçlandırmak üzere. Çevre ve bölge halkı tarafından iyi bilinen ve kadınlar tarafından büyük destek sahibi olan Hakif kızı Saliha görüşmelerde vatandaşları partinin siyasi programını anlattı. Mevcut Bulgaristan ekonomik ve siyasi gerçeklerine değindi. İl içindeki tüm yedi belediyeden de aday gösterildiğini hatırlatan genç siyasetçi, kendisinin sınır Maşkılı köyünden olması ve eşinin de Eğridereli olmasından dolayı bu bölgenin gönlünde ayrı yeri olduğunu paylaştı.
Tütün tarlasından başlayan ve şimdi meclise doğru uzanan zorlu ve engeller dolu yolda yürümekte olduğunu söyleyen Saliha Emin şunları söyledi: "Ben sizlerin arasından yetişen biriyim ve haklarınızı nasıl koruyacağımı iyi bilirim ve gücüm olduğu sıraca da koruyacağım. Her zaman her birinizin gözlerine bakabilmeyi arzu ediyorum. Ortak başardığımız ve başaracağımız işlerle ileriye bakmak istiyorum. Önemli olan benim yapacaklarım sizlerin günlük yaşamınızda hissedilmesidir. Bu yüzden güvenoyunuza ihtiyaç duyuyoruz". Devamında işsizliğe de değinen HÖH Gençlik Kolları ilk bayan genel başkanı Saliha Emin, bölgede geleceğe yönelik iş güvencesi, istihdam imkanı olmadığı için giderek her gün daha çok gencin geçim sıkıntısından dolayı yurtdışına çıktığına vurgu yaptı. Bu da çocukların eksilmesine oradan da anaokulların ve okulların kapatılmasına neden oluyor.
Bir de çarpıcı bilgi paylaşan Saliha Emin, ülke genelinde mevcut 500 000 işsizden 90 bininin genç olduğunu ve de her on işsizden sekizinin azınlıklara mensup olduğunu söyledi.