Kırcaali Valisi Biser Nikolov ve "Progresivna Balgariya" (İlerici Bulgaristan) Milletvekili Emine Gülestan, dün Bölgesel Gelişme ve Bayındırlık Bakanlığı'nda Bakan İvan Şişkov ve Bakan Yardımcısı Pavleta Pelovska ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ağırlıklı olarak Kırcaali ve bölgesindeki yol altyapısını ilgilendiren önemli sorunlar dile getirildi.
Görüşülen temel konular şunlardır:
Kırcaali Çevre Yolu ve Rusçuk (Ruse) – Makas (Makaza) Otoyolu: Kırcaali çevre yolunun inşası konusu gündeme getirildi ve bu yolun, projelendirme aşamasında gelecekteki Rusçuk – Makas otoyolunun bir parçası olması istendi. Çevre yolunun öncelikli hale getirilmesi ve otoyol inşaatının bu kısımdan başlaması talep edildi.
Trafik Yoğunluğunun Azaltılması: Biser Nikolov, ilk etapta Kurşun ve Çinko Fabrikası bölgesinden Kırcaali'nin Makas istikametindeki çıkışına kadar olan kesimin inşa edilmesini önerdi. Bu kesimin ana parçasını Studen Kladenets (Soğuk Pınar) Barajı üzerindeki bir köprü oluşturuyor. Böylece şehir içi trafiğin rahatlatılması hedefliyor.
Belomorski Bulvarı: Şehrin ana arterlerinden ve 9 numaralı uluslararası ulaşım koridorunun bir parçası olan Kırcaali'deki "Belomorski" Bulvarı'nın onarım çalışmalarının hızlandırılması konusu da ele alındı.
Çorbacılar (Çorbadziysko) Nehri Köprüsü: Biser Nikolov ve Emine Gülestan, Podkova (Nalbantlar) köyündeki eski seramik fabrikasının yakınında bulunan ve bu yılın Ocak ayında çökme tehlikesi nedeniyle araç trafiğine kapatılan Çorbacılar Nehri üzerindeki köprünün acilen onarılmasını talep etti.
Bahsi geçen köprü; Mestli (Momçilgrad) – Podkova – Şoptsi – Domişte – Kızılağaç (Kirkovo) – Benkovski – Zlatograd cumhuriyet yolunun bir parçasıdır. Şu anda ulaşım Podkova, Ostrovets ve Çorbadziysko köyleri üzerinden alternatif güzergahlarla sağlanmakta olup, bu durum birçok köy sakinini mağdur etmektedir.