Eğitim ve Bilim Bakanlığından (MON) yapılan açıklamada "Öğrenci Uygulamaları- Aşama 1" projesinin süresinin uzatılması kararıyla ilgili olarak gerçek çalışma ortamında başarılı bir eğitim için öğrencilere 480 leva tutarında bir burs verildiği bildirildi.
Projenin temel amacı, yükseköğretimin pratik yönünü artırmak ve mezunların işgücü piyasasının dinamikleri ile ilgili esnekliğini arttırmaktır. Gerçek çalışma ortamında yapılan uygulamalı eğitim sırasında öğrenciler, yüksek okulda eğitim gördükleri uzmanlık alanında yeni bilgi, beceri ve yetkinlikler elde etmektedirler.
Bu pratik beceriler ve yetkinlikler, işverenler tarafından giderek daha fazla aranmakta ve öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra iş aramasına ve bulmasına yardımcı olmaktadır. Bu, öğrencilerin kendilerinin bu cevabı belirttikleri bir anketin sonuçlarına göre, projeye katılan toplam öğrenci sayısından başarılı mezunların yüzde 17'sinden fazlasının iş teklifi almasıyla kanıtlanmıştır.
"Öğrenci Uygulamaları- Aşama 1" projesi, MON tarafından Avrupa Birliği'nin yapısal ve yatırım fonlarının hibe desteği verdiği Akıllı Büyüme İçin Bilim ve Eğitim Operasyonel Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.
MON'un proje ortakları ülke çapındaki 48 okuldur. Bugüne kadar 82 000'den fazlası üniversite öğrencisi olan proje bilgi sistemine 103 000'den fazla kullanıcı kayıtlı oldu. Onlardan 44 618 üniversiteli uygulamalı eğitim aldı, 43 801'i ise uygulamalı eğitimini başarıyla tamamladı.
"Öğrenci Uygulamaları- Aşama 1" projesinin süresi 29 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. Katılmak isteyenlerin proje bilgi sistemine kayıt olması gerekmektedir. Katılım için son tarih 17 Ekim 2018'dir.
Projenin bu aşamasında ek 1650 eğitim gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin en geç 29 Kasım 2018 tarihine kasar sona ermesi gerekir, çünkü gerçek bir iş ortamında gerekli 240 saatlik pratik eğitim, her bir uygulamalı eğitim öğrencisi için ortalama yaklaşık 2 ay sürmektedir.