15 Şubat 1947: Paris Konferansında İngiltere ve Fransa'nın isteği doğrultusunda Rodos ve Oniki Adalar İtalya'dan alınıp Yunanistan'a verildi.
16 Şubat 1925: Bulgaristan'ın Sofya kentinde TC karşıtı bir yayın olan Koca Balkan adlı gazete Türkçe ve Bulgarca olarak çıkarılmaya başlandı.
18 Şubat 1451: Yedinci Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet ikinci kez tahta çıktı.
18 Şubat 1952: TBMM, Türkiye'nin NATO üyeliğini onayladı. Böylece Türkiye, Kuzey Atlantik Paktı Örgütü'ne yani NATO'ya katılmış oldu.
18 Şubat 1856: Büyük güçlerin de baskısıyla Osmanlı Devleti, Islahat Fermanını ilan etmek zorunda kaldı. Fermanla yasalar önünde herkesin eşitliği kabul edildi. Fakat büyük devletlerin korumasında olan ve onlarla işbirliği yaparak ekonomik gücü eline geçiren azınlıklar, ülkenin ayrıcalıklı vatandaşları haline geldi.
19 Şubat 1915: Çarlık Rusya'sına yardım götürmek isteyen İtilaf devletlerinin donanması Çanakkale Boğazına yöneldi. Gerçekleştirilen saldırıyla Çanakkale Muharebelerinin ilk aşaması olan Deniz Savaşları da başlamış oldu. Çanakkale Savaşları'nın tamamı 9 Ocak 1916'da da Türk ordusunun zaferiyle noktalanmış ve düşman geldiği gibi gitmek zorunda kalmıştır.
19 Şubat 1955: Türkiye ile Yunanistan, Meriç ve Tunca nehirlerinin ıslahı konusunda anlaştı.
20 Şubat 1936: Romanya'nın Köstence ilinde Türkler, milli kimliklerini, kültürlerini, haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla Halk adlı çocuk gazetesini çıkarmaya başladı.
20 Şubat 2006: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı bir kararla Kosova'nın gelecekteki statüsü üzerine müzakereler başlatıldı.
21 Şubat 1992: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 743 Numaralı Kararıyla, barışı koruma misyonu UNPROFOR'un oluşturulmasına ve eski Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'ndeki çatışma bölgelerinde görevlendirilmesine yeşil ışık yaktı.