16 Kasım 1919: Batı Trakya Komitesi Gümülcine Kongresi'ni düzenledi. Kongrede Osmanlı Devleti parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğundan plebisit yönteminin bir sonuç vermeyeceği, bunun yerine bölgedeki Türk, Bulgar ve Yunanlıların katılımı ile tampon bir devlet kurulmasına kararı verildi. Bu karar Paris Konferansı'na gönderildi.
17 Kasım 1936: İskeçe Türk Birliği Kuruldu. Dernek İskeçe'de Türk Gençler Yurdu ile Türk Ocağı'nın birleşmesi ile kuruldu. 1983'te adında Türk sözcüğü bulunması nedeniyle kapatılan dernek, verdiği zorlu ve uzun bir hukuki mücadele sonunda amacına ulaştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de kararıyla, İskeçe Türk Birliği adını kullanma hakkını elde etti.
17 Kasım 1956: Soya Dönüş Projesi'nin temelleri atıldı. Bulgaristan Komünist Partisi Politbürosu gerçekleştirdiği oturumda yeni azınlık politikası ile bu konuda parti ve devlet yetkililerine düşen sorumlulukları açıkladı. Buna göre öncelikle yapılması gereken, Müslümanlar arasında Bulgar milli bilincinin oluşturulmasıdır.
18 Kasım 1601: Kanije zaferini kazanıldı. Tiryaki Hasan Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu, Haçlı ordusunu yendi. Zafer, kuşatma altındaki Kanije Kalesi'nden, cephane ve yiyecek sıkıntısı yapan Osmanlı kuvvetlerinin ani bir karşı saldırıda bulunmasıyla elde edildi.
18 Kasım 1967: Kıbrıs'ta gerilim. BM Barış Gücü denetimindeki Erenköy bölgesinde Türkler ile Rumlar arasında çıkan çatışma 7 saat sürdü. Türk jetleri Kıbrıs üzerinde alçaktan uçtu.
20 Kasım 1894: Türklerin hak ve çıkarlarını savunan Sebat adlı gazete, Bulgaristan'a bağlı Rusçuk kentinde yayınlanmaya başladı.
20 Kasım 1987: Batı Trakya'da Türk adının kullanılmasına kesin yasaklama. Yunan Yargıtayı İskeçe Türk Birliği, Gümülcine Türk Gençler Birliği, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği tüzel kuruluşlarının tabela ve tüzüklerinde Türk kelimesini kullandıkları için 1984'teki kapatılma kararlarını, kesin hüküm haline getirdi.
20 Kasım 1987: Türklerin hak ve hürriyetleri ile çıkarlarını savunan Yankı adlı gazete Batı Trakya'da Gümülcine kantinde yayınlanmaya başladı.
20 Kasım 1943: Sancak Antifaşist Halk Kurtuluş Konseyi kuruldu. 20 Kasım daha sonra bu kuruluşun anısına "Sancak Günü" adı altında bayram olarak kutlanmaya başladı.
21 Kasım 1944: Yugoslavya'da kamulaştırma. Tito yönetimindeki Yugoslavya'da çıkarılan bir yasayla sanayide özel sektöre ait işletmeler devletleştirildi. Uygulamayla çok zor durumda kalan çok sayıda Türk, çare olarak Türkiye'ye göç etmeyi seçti.
21 Kasım 1995: Dayton Barış Antlaşması imzalandı. Amerika'nın öncülüğünde Aliya İzetbegoviç, Slobodan Miloşeviç ve Franyo Tucman tarafından parafe edilen antlaşmayla Bosna-Hersek iki birimden oluşan bir devlet haline geldi. Bunlardan biri on kantona bölünmüş ve Boşnaklar ile Hırvatların kontrolünde olan "Bosna ve Hersek Federasyonu", diğeri ise Sırpların kontrolündeki "Sırp Cumhuriyeti"dir.
22 Kasım 1922: Lozan'da Batı Trakya tartışması. Lozan Barış görüşmelerinde Türk heyeti, Doğu Trakya hududunun 1914'teki hudut olarak belirlenmesini istedi. Bati Trakya konusunda ise en son olarak bölgenin geleceğinin plebisit yani halk oylamasıyla belirlenmesini teklif etti. Fakat tüm çabalara rağmen Yunanistan'la birlikte hareket eden İngiltere ve müttefiklerine bunu kabul ettiremedi ve Batı Trakya'nın Yunanistan'a bırakılmasını kabul etmek zorunda kaldı.
22 Kasım 2002: NATO'da yeni dönem. Prag'taki yapılan NATO Zirvesi'nde eski Varşova Paktı üyelerinden Litvanya, Letonya, Estonya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya ile Slovenya'nın ittifaka katılmaları kabul edildi.
22 Kasım 1992: Sancak bölgesinde katliam. Sırbistan'da bulunan Sancak bölgesinde bulunan Syeverin köyünden Priboy kentine işçileri taşıyan bir yolcu otobüsü Sırp milis güçleri tarafından durduruldu. Yolcular içinde bulunan 16 Boşnak kaçırılarak öldürüldü.