18 Ocak 1927:
Amerikan Senatosu, Lozan Barış Antlaşması'nın onaylanmasını 34'e karşı 50 oyla ret etti. Böylece Amerika, Lozan Barış Antlaşması'nın varlığını kabul etmemiş oldu.
18 Ocak 1985:
İslimye'nin yani Sliven'in Alvanlar köyünde isim değişikliğini uygulamak için tank ve komando birliklerince gerçekleştirilen operasyona karşı gerçekleştirilen direnişte ölümler meydana geldi.
20 Ocak 1869:
Paris Konferansında Girit sorunu ile ilgili yeni düzenlemeler kabul edildi. İngiltere'nin isteği doğrultusunda adada statükonun korunmasına karar verildi. Aslında bu, sorunu çözmekten çok çıkmaza sokan, Osmanlı Devleti'nin elini ayağını bağlayan bir karardı. Bundan sonra adanın resmi sahibi Osmanlı Devleti, fiili sahibi ise Rum çeteler ve onları destekleyen dönemin büyük güçleri olacaktır.
20 Ocak 1878:
Edirne işgal edildi. Edirne'yi ele geçiren Rus orduları böylece başkent İstanbul ile arasındaki en önemli engelden de kurtulmuş oldu. İşgalle birlikte yerinden yurdundan edilenlerin sayısına on binler daha eklendi.
21 Ocak 1972:
Batı Trakya'da Türk eğitimine büyük darbe. Atina, okul encümenlerinin yetkilerini ortadan kaldıran 1109 sayılı kanun hükmünde kararnameyi yürürlüğe koydu. Kararnameyle "Türk okulu" ismi "azınlık okulu" şeklinde değiştirildi. Böylece okullar üzerindeki kontrol azınlığın elinden alınmış oldu.
22 Ocak 1985:
İsim değişikliği protesto edildi. Bulgaristan'da Türklere yönelik yaşanan zorla isim değiştirme uygulaması ve yapılan baskılar Türkiye'de bulunan yakınları tarafından protesto edildi. Protestocular konuya dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler ve Cumhurbaşkanı nezdinde girişimde bulundu.
22 Ocak 1993:
Savaş içinde savaş. Hırvatistan ordusu Krayina bölgesindeki Sırplara karşı harekete geçti. Aynı dönemde Bosna-Hersek'te Boşnaklara yönelik Hırvat saldırıları da şiddetlendi. Böylece daha önce Sırplara karşı ortak mücadele eden Boşnak ve Bosnalı Hırvatlar da kendi aralarında savaşmaya başlamış oldu.
23 Ocak 2001:
Batı Trakya'da müftülük kurumuna müdahale. Atina, görev süresi Nisan 2001'de bitecek olan atanmış Gümülcine Müftüsü Cemali Meço'nun görev süresini 2010 yılına kadar uzatma kararı aldı. Oysa Lozan Antlaşması hükümlerine göre müftünün, Türk Azınlığın yaptığı seçimle belirlenmesi gerekmekteydi.
24 Ocak 1822:
İsyancılara darbe. Osmanlı Ordusu, Yunan isyancılarla işbirliği yapan ve Babı Ali'ye karşı ayaklanan Tepedelenli Ali Paşa ve kuvvetlerine karşı harekete geçti. Meydana gelen çatışmalar sonucu isyancılar yok edildi.
24 Ocak 1937:
Sofya ve Belgrad arasında yakınlaşma. Bulgaristan ile Yugoslavya "ebedi" dostluk antlaşması imzaladı. Fakat ebedi kavramına Sofya'nın yüklediği anlam farklıdır. O kadar ki, Bulgaristan İkinci Dünya Savaşı'nda bu ülkenin bir bölümünü işgal etmiş ve kendi topraklarına katmıştır.