23 Kasım 1967: Kararlıyız... Bakanlar Kurulu yayınladığı bildiride Türkiye'nin Kıbrıs konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Johnson, Ankara'ya gönderdiği özel temsilci Cyrus Vance'ın Esenboğa Havaalanına inmesine gençler karşı koydular. Türkiye'nin sabrının taşması üzerine özel temsilci Vance, Ankara-Atina arasında mekik dokumaya başladı. Bu arada kararlılığın bir göstergesi olarakTürk jetleri devamlı Kıbrıs üzerinde uçuyor, Birlikler sınırlara doğru kaydırılıyor.
23 Kasım 1912: Sırp ordusu Ohri'ye girdi.
24 Kasım 1934: Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, Meclis'ten çıkan kanunla ''Atatürk'' soyadını aldı.
25 Kasım 1896: Türkler arasında Hıristiyanlık propagandası yapmak amacıyla çıkarılan Şems adlı gazete, Bulgaristan'ın Filibe kentinde yayınlanmaya başladı.
25 Kasım 1973: Yunanistan'da darbe. Yunanistan'daki ayaklanmalar sonunda Başbakan Georgios Papadopulos (Yorgo Papadopulos), cunta tarafından devrildi. Bu sürecin sona ermesinde ve ardından Yunanistan'a demokrasinin gelmesinde Türkiye tarafından yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nın önemli rolü oldu.
25 Kasım1941: Bulgaristan "Mihver Devletleri"ne katıldı. Almanya'nın safında yer alan Sofya, büyük Bulgaristan hayalini gerçekleştirmek için Batı Trakya ve Makedonya'yı işgal etti. 9 Eylül 1944'te Sovyet Orduları'nın ülkeye girmesiyle de savaşın mağluplar tarafında yer aldı.
27 Kasım 1919: Neuilly (Nöyi) Barış Antlaşması imzalandı. Bulgaristan ile Müttefikler arasında imzalanan antlaşmayla Batı Trakya'nın ikiye bölünür. Kuzey kısmı; Nevrekop, Ropçoz, Paşmaklı, Eğridere, Darıdere, Kırcaali, Koşukavak, Ortaköy ve Mustafa Paşa kazalarını Bulgarlara bırakıldı. Güneyi ise yani Karaağaç, Dimetoka, Sofulu, Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe'yi kapsayan bölge Yunanistan'a verildi. Yine bu uluslararası antlaşmayla Bulgaristan'da kalan Türklerin eğitim, dini, kültürel, ekonomik hakları garanti altına alındı.
29 Kasım 1943: Yosip Broz Tito'nun liderliğindeki Yugoslavya Antifaşist Konseyi kendi hükümetini ilan etti. Bununla Yugoslavya Krallığı'nın Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Karadağ ve Bosna-Hersek olmak üzere altı federal birimden oluşan devlete dönüştürülmesi tasarlandı. Fakat Boşnaklar kurucu bir millet olarak kabul edilmedi.
29 Kasım 1945: Yugoslav'yada yeni dönem. Yugoslavya'da cumhuriyet ilan eden Kurucu Meclis, ülkenin adını Yugoslavya Federal Halk Cumhuriyeti olarak değiştirdi. Yosip Broz Tito, bu ülkenin ilk federal düzeydeki başbakanı, daha sonra ise cumhurbaşkanı oldu.
29 Kasım 1967: Kıbrıs'ta uzlaşma. Yunanistan'ın Türkiye'nin koşullarını kabul etmesi üzerine Kıbrıs'ta bunalım geçici de olsa giderilmiş oldu.