Yaklaşık 30 genç, beş takıma ayrılarak pazartesi günü Ardino yakınlarındaki “Belite Brezi” turistik kompleksinde düzenlenen oryantiring yarışmasına katıldı. Girişim, Avrupa Birliği’nin “Erasmus+” programının mali desteğiyle, Ardino “Yunak” Futbol Kulübü Derneği tarafından yürütülen “Gençlerin Sağlık ve Katılımı İçin İvme” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Rodoplar’da Eko-Liderlik” faaliyetinin bir parçası olarak düzenlendi.
Etkinliğe Ardino Belediyesi Başkan Yardımcısı Necmi Mümünhocov da konuk oldu.
Katılımcıların önceden belirlenmiş güzergâhları takip etmeleri ve bir harita yardımıyla bölgede yer alan kontrol noktalarını bulmaları gerekiyordu. Yarışma, gençlerin yalnızca yön bulma becerilerini değil, aynı zamanda ekip çalışması yapma, karar verme ve sorumlulukları kendi aralarında paylaşma yeteneklerini de sınadı.
Çekişmeli geçen yarışmanın ardından birinciliği Emre Sapunciev, Sevgi Aptikadir, Ener Cebeci, Gürkan Pastalev ve Şenyal Hasan’dan oluşan takım kazandı. Takım, belirlenen tüm kontrol noktalarını bulmayı ve parkuru 1 saat 2 dakikada tamamlamayı başardı.
İkinci sırayı Eray-Can Stoyçev, Anıl Çavuş, Ege Bekir ve Eren Hasanov’dan oluşan takım alırken, üçüncülüğü Matias M,m,nov, Yanitsa Gavrailova, Elitsa Karamfilova, İva Semercieva ve Aysun Cemil’den oluşan takım elde etti.
Yarışmaya katılan tüm gençlere çeşitli hediyeler, katılım belgeleri ve etkinlik süresince kazandıkları pratik ve eğitsel deneyimi belgeleyen Youthpass sertifikaları verildi.
Proje koordinatörü Efsun Yumerov, “Her yıl oryantiring yarışmaları düzenliyoruz, ancak bu kez durum biraz farklı. Bugünkü yarışma, ‘Erasmus+’ programı kapsamında finanse edilen ‘Gençlerin Sağlık ve Katılımı İçin İvme’ projesinin ‘Rodoplar’da Eko-Liderlik’ faaliyeti çerçevesinde düzenleniyor. Bu şekilde doğada hareket ve sporu; ekip çalışması, liderlik ve gençlerin aktif katılımıyla bir araya getiriyoruz” dedi.
Yumerov ayrıca, proje faaliyetlerinin hayata geçirilmesinin Ardino Belediyesi tarafından, Belediye Başkanı Müh. İzzet Şaban’ın şahsında güçlü bir şekilde desteklenmesinin özellikle memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bunun, belediye sınırları içerisindeki gençlere yönelik daha fazla girişimin gerçekleştirilmesi için yeni olanaklar yarattığını ifade etti.
Güner ŞÜKRÜ